21.08.2019
Janja Garnbret na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju zmagala kar v treh disciplinah


Naša Korošica, plezalka iz Slovenj Gradca Janja Garnbret je v Hačiodžiju na Japonskem osvojila še en naslov svetovne prvakinje. Po zmagi na balvanih in v težavnosti je slavila še v kombinaciji, združeni plezalni disciplini, ki bo prihodnje leto prvič del olimpijskega sporeda.

20 -letna Janja Garnbret je prva v zgodovini, ki je na enem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju zmagala v kar treh disciplinah.

Potem ko je pred tednom dni slavila v balvanih in nato postala še svetovna prvakinja v težavnosti, je bila najboljša še v kombinaciji, ki združuje hitrostno, balvansko in težavnostno plezanje. Njena mama Darja je za naš radio povedala, da je na svojo hčerko zelo ponosna, saj zelo dobro ve, kaj vse je Janja za to naredila in kako se je trudila. Kot je še povedala tudi Janja sama ve, kaj si želi še doseči na Olimpijskih igrah v Tokiu. 

V prvem delu plezalnega triatlona, hitrostnem plezanju, je zasedla 6. mesto, v balvanskem delu je bila druga, nepremagljiva pa v težavnosti, kjer je kot ena od zgolj dveh tekmovalk splezala do vrha.