05.09.2019
Nagrajenci MO Slovenj Gradec za leto 2019


Znani so nagrajenci za letošnje letošnje leto, ki jih bodo podelili na slavnostni seji mestnega sveta Slovenj Gradec ob občinskem prazniku, ki bo v četrtek, 19. septembra v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Na včerajšnji seji jih je mestnemu svetu v potrditev kot predloge posredovala Komisija za podelitev občinskih priznanj.

Naziv Častne občanke mestne občine Slovenj Gradec bo prejela prof. dr. Renata Salecl, domačinska iz Slovenj Gradca, ki je redna profesorica za področje sociologije na Filozofski fakulteti in je zaposlena kot znanstvenica svetnica na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in vrsto drugih univerz po svetu. Ugled Slovenj Gradca je uveljavila po domovini in v širšem mednarodnem prostoru.

Nagrado Mestne občine Slovenj Gradec bo letos prejela Boža Vitežnik Raj za večletno delo in rezultate na področju družbenih dejavnosti, še zlasti na področju socialnega varstva.

Plakete Mestne občine Slovenj Gradec bodo prejeli Matjaž Gostečnik, kulturnik in podjetnik, mojster oblikovanja stekla, Matej Skrivarnik prizadeven vsestranski občan iz Podgorja in Prostovoljno gasilsko društvo Legen ob 90. letnici delovanja.


IF