12.09.2019
Novi prostori družbe Ur Na

Območje nekdanje tovarne Paloma na Prevaljah, ki je bilo dolgo časa zanemarjeno, kaže danes popolnoma drugačno podobo.

Od stečajnega upravitelja družbe Papir servis je celoten kompleks kupila družba Ur Na iz Mežice, oziroma lastnik Sašo Uranc. Za 12 tisoč kvadratnih metrov velik kompleks je odštel 653 tisoč evrov in lani septembra pričel z urejanjem prostorov. Družba Ur Na je z investicijo pridobila dvonadstropno industrijsko halo, anekse in pisarniške prostore, kamor so že preselili svojo proizvodnjo vzmeti. Sanirali so tudi druge objekte, nekatere nepotrebne porušili in uredili okolico. Poslovne prostore v Mežici so v celoti opustili in prodali.

Družba se ukvarja z izdelavo različnih vrst vzmeti, za avtomobilske dobavitelje, za belo tehniko in za druge kupce. Lani so izdelali 88 milijonov kosov vzmeti. Sama proizvodnja je čista in nima izpustov ne v zrak in ne v vodo. Po selitvi na Prevalje poteka tam poskusna proizvodnja, v družbi je trenutno zaposlenih 32 ljudi s tendenco razširitve.

Ker je uporabnih poslovnih prostorov veliko, nekatere ponujajo tudi v najem. Del parkirnih prostorov je že najelo avtobusno podojetje Nomago, del notranjih prostorov pa fitnes Herkul Gym. Ponujajo še pisarne v glavnem traktu zgradbe.

Nove prostore družbe Urna bodo javnosti pokazali na dnevu odprtih vrat v petek, 20. septembra med 12. in 15. uro.