12.09.2019
ZKŠTM Ravne beleži dober obisk športnikov in šol

Kapacitete Zavoda za kulturo šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne so bile od 1.januarja letos do konca avgusta zelo dobro zasedene; zabeležili so preko 5800 nočitev v veliki večini v mladinskem hostlu Punkl.

Kapacitete so jim polnile šole v naravi , poletne priprave športnih klubov in poletni tabori.

Šole v naravi je pri njih organiziralo osem slovenskih šol iz Kašlja, Vrhnike, Trbovelj, Pirana, Mirne, Mosta na Soči , Lucije in Rogaške slatine v enajstih izmenah.

Priprave športnikov je na njihovih športnih objektih opravilo 16 različnih klubov, od tega štirje iz tujine, po dva iz Hrvaške, Madžarske in celo Švedske.

Zelo množični so bili judo tabori, ki so jih pri njih organizirali klubi Sokol, Branik Maribor in Bežigrad.

Prva tako sta bila na Ravnah izvedena sedemdnevni odbojkarski kamp Tineta Urnauta in tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka.

Osnovna ponudba so nočitve, prehrana in uporaba športnih objektov. Glede prehrane samopostrežne zajrtke postrežejo v hostlu, medtem ko za kosila in večerje sodelujejo z družbo Slorest v jedilnici gimnazije. K osnovni ponudbi dodajo aktivnosti, ki si jih lahko privoščijo med prostim časom, kot je voden ogled mesta, kopanje, kino in vodeni pohodi v naravo. Nekatere ekipe si na pripravah privoščijo prost dan, takrat poskrbijo za organizacijo enodnevnega izleta kot je na primer Podzemlje Pece, pohod na Uršljo ali kaj podobnega.