08.01.2020
RRA Koroška nadaljuje aktivnosti za projekte FP 2017 - 2020


Regionalna razvojna agencija Koroška s polno paro tudi na pragu novega leta nadaljuje z izvajanjem začetih projektov v finančni perspektivi 2017 – 2020, ki se je uradno zaključila.

Iz dogovora razvoja regije v finančni perspektivi od 2017 do 2020 je le nekaj projektov že uspelo pridobiti gradbena dovoljenja za njihovo izvedbo, ki so podprti z evropskimi in državnimi sredstvi, medtem, ko so drugi še v fazi pridobivanja dokumentov kot soglasij institucij za njihovo izvedbo. Kot je v oddaji Koroška pod drobnogledom pojasnila direktorica RRA Koroška, Karmen Sonjak, se rok za pridobitev gradbenih dovoljenj s soglasjem ministrstev za gospodarstvo in okolje za te projekte podaljšuje do junija 2023.

Projekti, ki so že dobili dovoljenja sta čistilni napravi v Črni in na Prevaljah ter poslovni coni Mežica in Radlje. Za vse druge projekte še tečejo aktivnosti za prodobitev gradbenih dovoljenj, tudi za izgradnjo kolesark, kjer pa je nosilec Direkcija RS za infrastrukturo.

V oddaji smo predstavili tudi, kako bodo v regiji z Regionalno razvojno agencijo Koroška nadaljevali s podporo in razvojem vsebin podjetniških idej, vodja Jure Knez je predstavil projekt Subjekti inovativnega okolja, zanimive rezultate pa je doprinesel tudi dveletni projekt promocije turizma z razvojem turističnih produktov in digitalno promocijo, kar pa je predstavi Primož Vodovnik. Doslej jim je uspelo vzpostaviti nov spletni portal Koroška.si, izvedli pa so tudi regijski javni poziv pet zvezdičnih doživetij , kjer so izbrali pet najbolj perspektivnih doživetij nosilcev, ki so Gostilna Pri lipi, Kovačija pri Kovaču, Koroški splavarji s hlodovcem , Medeni raj Perger in Zip line Črna na Koroškem.

Vsi infrastrukturni projekti rešujejo aktualne težave na Koroškem in so podlaga za naprej, za nadaljnje aktivnosti. Regionalna razvojna agencija Koroška je že konec leta pripravila strateške usmeritve skupaj z občinami in regijskimi institucijami za novo finančno perspektivo, zdaj sledijo pa še resorna usklajevanja v skladu z usmeritvami evropske unije.

IF