09.01.2020
Proračunski zbori krajanov na Ravnah

V občini Ravne na Koroškem imajo participativni proračun, kar pomeni, da gre po prvem branju na seji občinskega sveta dokument v javno obravnavo. Le- ta bo v vseh vaških, krajevnih in četrtnih skupnosti potekala naslednji teden od ponedeljka 13. do srede 15. januarja. V ponedeljek bosta zbora krajanov ob 16 uri za krajevno skupnost Kotlje v večnamenski dvorani in ob 18. uri za vaško skupnost Dobrije na kmetiji Studenčnik. V torek bo ob 16. uri za vse četrtne skupnosti mesta Ravne, to je za Dobjo vas, Čečovje, Javornik -Šance in Trg, zbor krajanov v kulturnem centru, ob 18. uri pa še za Strojno v tamkajšnjem vaškem centru. V sredo bo na vrsti še krajevna skupnost Strojnska reka, ob 16. uri v mladinskem domu.

Župan s sodelavci bo obrazložil proračunske postavke za leto 2020, pogovor bo potekal tudi o aktualnih potrebah v okolju.

V zvezi z občino Ravne še vest, da nov razpis za javno ponudbo za prodajo nepremičnin Rimski vrelec še ni nared. Prejšnji razpis so ustavili in po tedanjih informacijah naj bi novega objavili v prvem tednu v novem letu. Novi termin je prihodnji petek, 17. januarja. Kot je napovedal župan, bodo tokrat razpisno dokumentacijo oblikovali v obliki obrazca, tako da ne bodo mogoča različna tolmačenja in bo mogoče ponudbe med sabo lažje primerjati.