09.01.2020
Janja Garnbret kandidatka za športnico leta svetovnih iger

Med kandidati za športnico leta 2019 svetovnih iger je letos ponovno športna plezalka Janja Garnbret. Prvi del glasovanja poteka od 8. do 20. januarja 2020, za 10 finalistov bo mogoče glasovati do 30. januarja. Za prvo damo športnega plezanja lahko glasujete na spletni strani theworldgames.org.

Svetovne igre so primerljive s svetovnimi prvenstvi, vsaka štiri leta jih organizirajo po poletnih olimpijskih igrah. Njihov glavni cilj je popularizirati športe, ki nekateri pozneje postanejo tudi del olimpijskih iger, kot bo športno plezanje doživelo olimpijsko premiero avgusta letos v Tokiu na Japonskem. Tja se je seveda že kvalificirala Janja Garnbret.

Slovenska športnica leta in najboljša športna plezalka na svetu se je lani v zgodovino vpisala kot edina, ki je zmagala na vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v sezoni in edina, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila tri naslove svetovne prvakinje . Dvajsetletna Korošica je v izjemni sezoni 2019 skupno osvojila dvanajst odličij na največjih tekmovanjih.

Janjo Garnbret smo na Koroškem radiu med drugimi kandidati nominirali tudi za akcijo Osebnost leta 2019. Glasovanje se ob pričelo v ponedeljek 13. januarja.