13.01.2020
Občina Črna že zbira prijave za 28. prireditev Gradovi kralja Matjaža


V Črni na Koroškem se že vse odkar so se temperature spustile pod nič stopinj Celzija, pripravljajo na 28. izvedbo prireditve Gradovi kralja Matjaža, ki bo potekala med 24. in 26. januarjem. Že drugo leto zapored se bo snežna pravljica Gradovi kralja Matjaža odvijala na grajskih travnikih pod stadionom nogometnega kluba Peca. Novo lokacijo , ki je v centru kraja, so tako graditelji kot tudi obiskovalci z navdušenjem sprejeli.

Dva velika kupa snega zdaj že čakata graditelje, ki se bodo čez dobrih deset dni lotili ustvarjanja snežnih skulptur, ki jih v Črni gradijo vse od leta 1993. Prireditev je že nekaj let eden najbolj obiskanih turističnih dogodkov na Koroškem in širše, saj se v tem času v olimpijsko vas zgrne več deset tisoč obiskovalcev od blizu in daleč.

Prijave so že v teku, ekipe pa se že prijavljajo.  Med slednjimi je tudi družba Pohodnikov iz Male Nedelje, ki že vrsto let obiskovalce navdušuje s spektakularnimi skulpturami. Minuli vikend si je ekipa že ogledovala teren in postavila sneženo skulpturo v obliki kralja Matjaža, katerega namen je vabilo na 28. prireditev Gradovi kralja Matjaža.

Vzdušje v idilični sneženi pokrajini bodo zadnji vikend v januarju popestrili številni glasbeni gostje, dogodek bo spremljal bogat kulturni program. V petek zvečer bo na smučišču v Črni na Koroškem nočni slalom med baklami za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek bo sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Kot vsako leto bo znova vsa pozornost namenjena kralju Matjažu, ki se vselej ravno v času prireditve prebudi in obišče svoje podanike.