16.01.2020
Župan MO Slovenj Gradec o nujnih investicijah na državnih cestah


Župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler se je prvič letos na Direkciji RS za infrastrukturo pogovarjal o vzdrževanju državne infrastrukture in o novih investicijah na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Pri tem je izpostavil najnujnejše investicije.

Krožišče Šmartno se bo pričelo graditi spomladi, v roku enega tedna se bo zaključil izbor izvajalca in potem se bo investicija lahko začela, zamakne se lahko le v primeru revizije neizbranega izvajalca.

Gradnja pločnika v Podgorju, ki je bila s strani države obljubljena že pred dvema letoma, se še vedno ni začela. Kot je pojasnil župan Tilen Klugler, so v fazi zaključka projekta, kar pomeni, da se začenja odkup zemljišč. Pločnik v Podgorju bo zagotovo pripomogel k večji varnosti otrok in vseh drugih udeležencev v prometu. Ob tem je župan pojasnil še, da so z občinskimi službami in Darsom že pričeli razpravljati o gradnji 3. razvojne osi, umeščanja dovozne poti za vozila, ki bodo odvažala material, pa tudi glede časovnice gradnje. Investicija gradnje pločnika Podgorje je nujna, še dodaja župan, kot tudi obnova ceste na Kope, o katastrofalnem stanju ceste so znova opozorili pristojne. Upajo, da manj sredstev za vzdrževanje državnih cest kot tudi za investicije, na cesto Kope ne bo vplivalo, jasno pa je že, da se investicij na tej cesti ne gre nadejati, županu so obljubili le, da bodo poiskali sredstva za preplastitev 2 kilometrov ceste proti Kopam, ki je v najslabšem stanju.

Župan Klugler je dejal, da se zavedajo še veliko usklajevanj, vsekakor pa si želijo doseči napredek na omenjenih najnujnejših državnih cestah. Direkcijo RS za infrastrukturo so opozorili še na nujnost rešitve križišča v Turiški vasi, obnovo ceste Slovenj Gradec - Otiški vrh, ki je trenutno v fazi projektiranja ter izgradnjo krožišča na Selah pri Anzicu.

IF