27.01.2020
Milan Kamnik Koroška osebnost leta 2019


Poslušalci Koroškega radia so izbrali Koroško osebnost leta 2019. Med tremi nominiranci so poslušalci največ radijskih in spletnih glasov namenili koroškemu kantavtorju, ambasadorju koroškega narečja Milanu Kamniku, ki je v preteklem letu praznoval 45. letnico svojega glasbenega ustvarjanja.

Koroški radio je letos že četrto leto zapored v mesecu januarju izvedel glasovanje za Koroško osebnost leta.

Glasovanje je potekalo v programu Koroškega radia in tudi na spletni strani koroski-radio.si od 13. do 24. januarja. Poslušalci so med tremi nominiranci največ glasov namenili Milanu Kamniku, koroškemu kantavtorju, ki je preteklo leto praznoval 45. Letnico glasbenega ustvarjanja. Poslušalci so glasovali tudi za športno plezalko, trikratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret in slovensko kmetico leta Marjeto Ročnik.

Preko spleta smo prejeli 13944 glasov, radijskega glasovanja se je udeležilo 217 poslušalcev. Ko smo izvedli še korekcijo velikosti, tako da sta glasovanji preko spleta in radijskega etra enakovredni, smo dobili naslednje rezultate: Milan Kamnik je prejel 14689 glasov, športna plezalka in trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret 8783 glasov in kmetica leta 2019, Marjeta Ročnik 4413 glasov .

Milan Kamnik je izrazil zadovoljstvo ob zmagi in kot je dejal, je počaščen, saj ima še veliko načrtov za nadaljnjih pet let. Do glasbnega Abrahama in ravno naziv Osebnosti leta mu daje veliko spodbudo. Vsem, ki so glasovali zanj se je tudi zahvalil.

Milan Kamnik, Koroška osebnost leta 2019 bo gost oddaje Sredina sredica, sledila bo slovesna podelitev naziva priznanja Koroška osebnost leta 2019 .

Naj spomnimo, da je po izboru poslušalcev Koroškega radia Koroška osebnost leta 2016 postala koroška humanitarka Anika Popič, 2017 Franc Šegovc, vodja Štirih kovačev ob 80. letnem jubileju, 2018 pa Aljaž Verhovnik, borec za hitro cesto na Koroško.

IF