27.01.2020
Izjemen uspeh dijakov Srednje šole Slovenj Gradec in Muta



 

Na tekmovanju v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču v okviru sejma Informativa sta dijaka sodelovala v dveh panogah. V kategoriji pohištveni mizar je pod mentorstvom Andreja Otta tekmoval Jernej Poročnik, v kategoriji stavbni mizar pa Jože Korenjak z mentorjem Štefanom Pirnatom.  Jernej Poročnik je zmagal v svoji skupini, Jože Korenjak pa je prav tako dosegel odlično 4. mesto.

SloveniaSkills je sistem tekmovanj v poklicnih spretnostih na državni ravni, uspeh na teh tekmovanjih pa omogoča udeležbo na tekmovanju EuroSkills. Je kovnica mladih talentiranih strokovnjakov, ki si že s samo udeležbo na tekmovanju večajo možnosti za zaposlitev; je priložnost za šole, da se med seboj pomerijo v znanju in poklicnih spretnostih; priložnost za delodajalce, da spoznajo svoje bodoče zaposlene in morebitne nosilce razvoja v njihovih podjetjih. Taka tekmovanja imajo ne le obsežen informativni značaj, ampak tudi značaj prestižnosti. Prav slednje pa ima pozitiven učinek na ugled poklicev kot tudi na ugled samega poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Mladi talenti se lahko na nacionalnem tekmovanju SloveniaSkills pomerijo v desetih različnih panogah: aranžerstvu, cvetličarstvu, IKT, kamnoseštvu, mehatroniki, kuharstvu, slikopleskarstvu, strežbi, pohištvenem in stavbnem mizarstvu.

Zmagovalcu se odprejo vrata za nastop na evropski olimpijadi poklicev Euroskills, ki bo septembra tega leta v avstrijskem Gradcu. Dijaka sta po tekmovanju izrazila veliko zadovoljstvo glede same izvedbe. Jerneja Poročnika čaka zdaj veliko priprav za evropsko tekmovanje Euroskills in s tem priložnost, da svoje znanje in spretnosti še nadgradi.