30.01.2020
Obrtniki na Kopah

Kope so bile konec preteklega tedna v znamenju obrtnikov in podjetnikov. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je namreč na tem smučišču organizirala že 6. tradicionalno zimsko srečanje, ki se ga je udeležilo 800 obrtnikov in podjetnikov z družinami iz vse Slovenije. V veleslalomski tekmi se je pomerilo 650 tekmovalcev, ekipno zmago pa je osvojila ekipa obrtnikov in podjetnikov iz Slovenj Gradca.

Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojila območna obrtna zbornica Škofja Loka, tretje mesto pa sta si delili ekipi iz Mozirja in Trbovelj.

Predsednik Obrtne zbornice Branko Meh je na srečanju med drugim dejal, da je za obrtnike in podjetnike poleg vsakodnevnega dela in obveznosti pomembno tudi druženje s stanovskimi kolegi. To je tudi dan, ko lahko pozabijo na težave, ki jih pestijo vse leto, na prispevke, davke in birokratske ovire.

Poleg tekmovanja v smučanju so obrtniki in podjetniki tekmovali tudi v kuhanju pasulja. Najboljši pasulj je po mnenju strokovne komisije skuhala ekipa s Ptuja, drugo mesto je osvojila ekipa iz Črnomlja, tretje pa obrtna zbornica Slovenj Gradec. Obrtno-podjetniške smučarske ekipe so letos prišle iz 39 slovenskih krajev oziroma tamkajšnjih območnih zbornic.