06.02.2020
60 let tabornikov roda Koroških jeklarjev na Ravnah

Društvo tabornikov , rod koroških jeklarjev Ravne je pretekli konec tedna proslavil 60 letnico obstoja. Ravenski taborniki imajo približno 40 aktivnih članov, pri čemer so starejši, to je od 16 leta dalje prostovoljci, programi, ki jih izvajajo, pa so namenjeni mlajšim, do 15 leta starosti. Sedanji starešina Miha Rebol je povedal, da je osnovni smoter taborništva spoštovanje narave, sonaravnega razvoja, ter vzgoja mladih v ljudi, ki bodo sposobni poskrbeti zase in kritično razmišljati o svoji okolici.

Njihova prednost je taborniški dom na Obretanovem, ki ga koristijo za izvajanje svojih programov, predvsem jesenovanja in zimovanja, medtem, ko se čez poletje radi odpravijo tudi v druge kraje Slovenije, kjer spoznavajo kulturne in naravne danosti domovine. Rod Koroških jeklarjev je znan tudi po tem, da rad pomaga pri organizaciji različnih prireditev v občini ali pa se jih udeležuje.

60 letni jubilej so proslavili v soboto v veliki dvorani Kulturnega centra na Ravnah, namenjena je bila predvsem zahvali prostovoljcem za njihovo delo. Obiskal jih je tudi župan Tomaž Rožen in krajšem govoru poudaril pomen taborniške organizacije za mlajše generacije. Ob prireditvi so zaključili tudi projekt 60 let dobrih sledi, v katerem so zbirali rabljena oblačila in šolske potrebščine za socialno ogrožene in tudi hrano za zapuščene živali. Bili so uspešni, zbrali so 130 kilogramov oblačil, 30 kg šolskih potrebščin in 70 kilogramov hrane za zapuščene živali. Predajo končnim uporabnikov bodo izvedli v naslednjih dneh.