06.02.2020
Kulturni praznik v Mežiški dolini

Slovenski kulturni praznik so nekaj let v Mežiški dolini praznovali z medobčinsko prireditvijo pomežik kulturi, no od tega časa daje so občinski plotovi znova zrasli višje. .

V Črni Zveza kulturnih društev in občina Črna vabita na proslavo slovenskega kulturnega praznika, v petek. 7. februarja ob 18.uri v Kulturni dom Črna. Nastopila bosta mešani pevski zbor Kristl Markovič Mato in vokalno instrumentalna skupina Stečine. Organizatorji vabijo obiskovalce prireditve da z recitali, branjem poezije in petjem popestrijo praznični predvečer.

V Mežici bo kulturni program za praznik pripravilo Društvo upokojencev. Prireditev bo v soboto 8. februarja ob 17. uri v mežiškem medgeneracijskem centru...

Občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku bo na Prevaljah potekala v petek 7. februarja ob 18. uri v Družbenem domu. Prireditev poteka pod motom Vsa kultura je ljubiteljstvo. Zbrane bo nagovorila častna občanka občine Prevalje Margareta Jukič. Sledil bo koncert etno skupine Zimski kosci, kot gostje bodo nastopili še Koroški oktet, kvintet Ajda in harmonikar Urh Štifter. Na Prevaljah so pripravili še par spremljevalnih prireditev. V Šentanelu bo v petek nočni pohod s knjigo, izpred gostišča Marin Miler, v soboto ob 12. uri bo na vrhu Volinjaka srečanje pohodnikov in branje poezije , isti dan bo v športni dvorani potekal nogometni turnir Kulturni šok.

In še na Ravne poglejmo. Uradna proslava ob kulturnem prazniku bo tam 18. februarja v Kotljah , saj bodo obeležili 70 obletnico smrti Lovra Kuharja, Prežihovega Voranca.

Ob 8. februarju pa bo nekaj manjših prireditev v počastitev praznika, tako bo koroška osrednja knjižnica na predvečer 7 februarja ob 18. uri v gostila znano intelektualko Svetlano Slapšak, muzej Ravne bo 8. februarja ob 10. uri povabil na voden ogled nove stalne zbirke Guštanj za jutrno , od 9. do 15. ure pa na brezplačen ogled zbirk. V klubu Kompleks bodo v soboto ob 20. uri brali poezijo „Prosto po Prešernu“.