06.02.2020
Podaljšan rok za javno zbiranje ponudb za prodajo Rimskega vrelca

Peti razpis za javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine Rimski vrelec, ki ga je občina Ravne na Koroškem objavila v začetku januarja, bi se moral izteči danes , vendar je občina razpis podaljšala do 25. februarja letos. Kot razlog navajajo, da se je komisija z županom vred , ki vodi postopek, po tehtnem premisleku odločila, da je zaradi povečanega zanimanja za ogled nepremičnin, ki so predmet prodaje in ob dejstvu, da do 4. februarja še ni bila prejeta nobena ponudba oziroma vplačana varščina, smiselno rok podaljšati.

V skladu s tem je nov tudi datum javnega odpiranja prispelih ponudb , ki bo 27. februarja ob 11. uri v prostorih sejne sobe občine Ravne.

Občina v razpisu navaja izklicno ceno 300 tisoč evrov. V njem je tudi klavzula, da kupec prične z gradnjo novih hotelskih kapacitet v roku dveh let od nakupa, dokonča v pa v roku štirih let. Če kupec investicije v tem roku ne bi uspel narediti, občina nepremičnino ponovno odkupi, vendar pri tem odšteje 15- odstotno amortizirano vrednost oziroma kazen. Posebna komisija bo izbrala ponudnika, ki bo zbral največ točk po kriterijih višina kupnine, predvidene višina investicijskih vlaganj, predvidenega število namestitvenih kapacitet, števila in obsega spremljevalnih dejavnosti, števila ustvarjenih delovnih mest ter datuma začetka obnove in zaključka investicije.

Kot je znano so na predzadnji , četrti razpis za prodajo nepremičnin opuščenega hotela Rimski vrelec v Kotljah prispele štiri ponudbe. Dve sta šle v nadaljnji postopek, vendar so ga zaradi pravnih nedorečenosti pri ponudbah decembra lani ustavili.