12.02.2020
Glasba je moja velika sreča, pravi dobitnica Zlatega znaka JSKD Tadeja Vulc


Tadeja Vulc, glasbenica, skladateljica in zborovodkinja iz Radelj ob Dravi, ki je prejela visoko priznanje – Zlati znak Javnega sklada za kulturne dejavnosti za izjemne ustvarjalne dosežke na področju vokalne glasbe, je bila gostja tokratne Sredine sredice.

Kot zborovodkinja deluje že 23 let, svoje prve izkušnje v zborovodstvu pa je začela nabirati že po koncu osnovne šole, pri tem pa se je začela tudi njena skladateljska pot. Pohvali se lahko z več kot 200 kompozicijami, njen slog pisanja pa se razlikuje od povprečja, zato je zelo priljubljena skladateljica, njene skladbe pa izvajajo na koncertnih odrih ne le doma, pač pa tudi v tujini, kjer se je tudi izobraževala.

Svojo glasbo širi med ljudmi in spodbuja mlade h glasbenemu udejstvovanju. O svojem delu z ljudmi izpostavlja večno željo, da se vsi, s katerimi dela kot profesorica ali dirigentka zbora, z njo dobro počutijo in da so vsi obojestransko zadovoljni. To pa je najlepše, kot je dejala, če se srečam z ljudmi, ki so bili kakorkoli povezani z mojo glasbo, da si lahko vedno pričaramo lepe trenutke. Tako kot je zahtevna do sebe, je tudi od svojih bodisi študentov kot tudi članov zborovskih zasedb, saj želi skladbo, ki jo izvajajo, vedno izpiliti do konca.

Glasba je njena velika sreča, je dejal in jo spremlja na vseh poteh in v vseh življenjskih obdobjih. Tako vidi sebe tudi v prihodnje, skupaj z njo, ker drugače si ne predstavlja, saj se ji nenehno odpirajo novi svetovi.

Tadeja Vulc predano prenaša svoje znanje in ljubezen do glasbe na mlade rodove, ustvarja skladbe in didaktična dela tudi za otroke, ki njene pesmi zelo radi pojejo. To jo osrečuje.

 

IF