30.06.2020
Neurje je zajelo predvsem Dravsko dolino

Ponedeljkovi močni popoldanski nalivi z neurji so povzročili kar precej škode v delu Koroške, v občinah Dravograd, Vuzenica, Muta, Radlje, Podvelka in Slovenj Gradec. Dela gasilcem in drugim službam na terenu ni zmanjkalo.

Precejšnja škoda pa je nastala v občini Vuzenica, kjer so narasli hudourniki in potok Cerkvenica ogrožali stanovalce, tudi zemeljski plaz je ogrozil stanovalce in odnesel eno izmed lokalnih cest Vuzenica - Sv. Primož na Pohorju. Zaradi neurja je zaprta cesta Dravče - Vuzenica. Župan občine Vuzenica, Franjo Golob je povedal, da se bo občina morala zadolžiti, če bo želela sanirati najnujnejše, predvsem cestno infrastrukturo, potem, ko si še po lanskem avgustovskem neurju, ki je prizadel drugi del območja Vuzenice, še ni povsem opomogla. Sedaj pričakujejo odziv in obisk Direkcije za vode, da bodo lahko zastavili sanacijo, ki se bo nadaljevala v naslednjih dneh.

Popoldansko neurje z močnim vetrom je zajelo tudi občino Muta. Domači so na več lokacijah odstranili podrta drevesa , ki so ovirala promet na lokalnih cesta.

V občini Radlje ob Dravi so gasilci iz Radelj in iz Vuhreda so na več lokacijah črpali vodo iz objektov in preusmerjali meteorne vode. Delavci občinske službe so na eni lokaciji odstranili podrto drevo, ki je obiralo promet. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so odstranili plaz na regionalni cesti Ribnica- Vuhred.

V občini Dravograd je meteorna voda zalivala počitniški objekt in gospodarsko poslopje v Svetem Danijelu. Posredovali so gasilci iz društva Trbonje.

Zaradi neurja so podrta drevesa ovirala promet na cesti Ožbalt - Kapla na Kozjaku. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevesa razžagali in odstranili.

V Podvelka je prišlo do izpada električne energije, zaradi česar je ostalo brez elektrike 427 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Maribor

Neurje z močnim vetrom in dežjem je zajelo tudi občino Slovenj Gradec. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Stari trg, Pameče - Troblje, Slovenj Gradec, Turiška vas in Legen so na več lokacijah črpali vodo iz objektov, preusmerjali meteorne vode in odstranjevali podrta drevesa, ki so ovirala promet. Na terenu so nudile pomoč tudi občinske službe s svojimi delovnimi stroji.