16.09.2020
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec obeležujejo Svetovni dan varnosti pacientov

 

 

Danes obeležujemo Svetovni dan varnosti pacientov, ki je letos posvečen varnosti zdravstvenih delavcev, saj je le ta tudi pogoj za varnost pacientov. Svetovna zdravstvena organizacija ta dan letos obeležuje pod sloganom »Varni zdravstveni delavci, varni pacienti«. K aktivnostim so pristopili tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, in sicer v luči pogovorov in pridobivanju stališč ter predlogov za izboljšanje lastne varnosti. Pacienti, ki so bili v času epidemije obravnavani v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, imajo možnost, da svoje mnenje v zvezi z obravnavo in ostalimi aktivnostmi izrazijo v anketi, ki je objavljena na spletni in Facebook strani Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

V tem tednu, ko poteka Svetovni dan varnosti pacientov,  so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec organizirali številne spremljevalne dogodke, in sicer:

  • osveščanje zaposlenih in pacientov o tem, da je varnost zaposlenih v zdravstvu neposredno povezana z varnostjo pacientov, in pozivanje, da o tem spregovorimo. Na to bodo opozarjali plakati v avli, na oddelkih in na spletni strani bolnišnice;
  • anketiranje zaposlenih - mnenje o lastni varnosti v bolnišnici;
  • spletno anketiranje pacientov – mnenje o varnosti v bolnišnici v času epidemije COVID-19. Povezava do ankete bo na spletni strani bolnišnice od ponedeljka, 14.9. do petka, 18.9.2020
  • 14. in 16. septembra je v bolnišnici potekal tečaj za notranje presojevalce sistema kakovosti;
  • 17. septembra bodo izvedli interne delavnice o uporabi osebne varovalne opreme;
  • 18. septembra bo za zaposlene organizirano predavanje z naslovom: Duševno zdravje med epidemijo COVID-19, predavateljici bosta Vesna Navotnik, spec. klinične psihologije, in Linda Orešnik, dr. med., spec. psihiatrije.