18.11.2020
SK Vuzenica s koledarjem v leto 2021


Zanimivo akcijo za koledar 2021 so uresničili v Smučarskem klubu Vuzenica v sodelovanju s Turistično informacijskim centrom občine Vuzenica.

Domiselno so se v Smučarskem klubu Vuzenica tudi v času zaostrenih epidemioloških razmer lotili akcije in z natečajem za najboljšo fotografijo s področja narave in športa angažirali domačine za izdajo koledarja za leto 2021. Pri tem so izpostavili ustreznost in izvirnost motiva, sporočilnost, vzdušje, tehnično brezhibnost fotografije. Tudi sami niso pričakovali tako velikega odziva, nam je povedal Marcel Škrjanc iz Smučarskega kluba Vuzenica, ki je pojasnjuje pot od ideje do izvedbe. Idejo je podal Primož Haberman in vsem je bila odlična. Povezali so se s TIC Vuzenica, ki je objavil razpis, strokovna komisija je nato najboljše fotografije za objavo v koldarju tudi izbrala, tri najlepše je nagradila. 

Prejeli so kar 66 fotografij od 18 avtorjev, Marcel Škrjanc je poudaril, da so se odzvali tako mladi kot strejši in izrazil zadovoljstvo, da jim je uspelo v tem času, ko so ljudje zaradi epidemije doma, pritegniti njihovo pozornost in jih napotiti v naravo, med lepote domačega kraja. Tudi če smo ujeti v ukrepe, lahko s tem preživimo lepe trenutke, je še poudaril Marcel. 

Izbrane fotografije domačinov bodo tako krasile koledar Smučarskega kluba Vuzenica, ki ga bodo v domove ponesli njihovi člani, na voljo pa bo preko TIC-a Vuzenica tudi drugim. V Smučarskem klubu zadovoljni izražajo tudi hvala vsem, ki so sodelovali.

IF