Svetovni dan hrane: več sadja in zelenjave na jedilnike
Bodite radovedni, poizkusite kaj novega
Svetovni dan hrane, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra to je jutri, Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) letos zaznamuje s sloganom »Z roko v roki za boljšo (pre)hrano in boljšo prihodnost«
/Portals/0/KARIN POTOCNIK - HRANA.mp3?ver=YvgYAVmm1tSVdBhyMvQG6A%3d%3d
Zdrav odnos do hrane, ki se začne oblikovati v otroštvu in spremlja človeka vse življenje, močno vpliva na njegovo zdravje, dobro počutje in tudi okolje, v katerem živi. Zato smo na območni enoti Nijz Ravne na Koroškem govorili s Heleno Pavlič, ki pojasnjuje, kako nastajajo šolski jedilniki:
Kako je z dietami v šolah, vedno več ljudi ima določene omejitve
Ob 80. obletnici svojega delovanja FAO ponovno potrjuje zavezanost k trajnostnemu razvoju prehranskih sistemov v sodelovanju z vsemi državami članicami.
NIJZ danes preko preko mreže Zdravih šol organizira strokovno srečanje z naslovom »Svetovni dan hrane 2025: Mleko in šolska prehrana za boljšo prihodnost«. Namenjeno je vsem, ki so vpeti v šolski prehranski sistem, z namenom, da poiščejo konkretne priložnosti za boljšo prihodnost naših otrok. Posebna pozornost bo namenjena vlogi ukrepa šolska shema sadja, zelenjave in mleka, ki pomembno prispeva k izboljšanju prehranskih navad otrok ter krepitvi lokalne preskrbe in prehranske pismenosti v slovenskih šolah.