Lokalne novice | Koroški radio - ritem Koroške

Kuhan, pečen, ocvrt ... V Ribnici na Pohorju bo v ospredju krompir

Kuhan, pečen, ocvrt ... V Ribnici na Pohorju bo v ospredju krompir

Krompirijada 2025

Mateja Kotnik

Jesen je čas, ko narava dozori, ko se listi obarvajo v tople barve in ko na njivah nastopi čas spravila pridelkov. Med njimi je kralj jeseni prav gotovo krompir – preprosta, a nepogrešljiva rastlina, ki nas hrani že stoletja. To je obdobje, ko ga pridno pobiramo, shranjujemo in pripravljamo na sto in en način. In prav ta jesenski utrip bodo v Ribnici na Pohorju danes obeležili po svoje – s Krompirijado, kjer bo v ospredju krompir v vseh svojih oblikah in okusih. Krompirijada 2025 bo v Hudem Kotu na asfaltnem igrišču, od 12. ure dalje.

 

Poroča Tjaša Pečovnik: 

/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/krompirjada .mp3?ver=hGWY0RdVUbdDTstQnhE9mg%3d%3d

Prejšnja novica Na Koroškem povprečna letina krompirja, jabolka pod povprečjem
Naslednja novica Slovenski odbojkarji za četrtfinale danes proti ZDA
 
  • Nazaj na vrh