Kuhan, pečen, ocvrt ... V Ribnici na Pohorju bo v ospredju krompir
Krompirijada 2025
Jesen je čas, ko narava dozori, ko se listi obarvajo v tople barve in ko na njivah nastopi čas spravila pridelkov. Med njimi je kralj jeseni prav gotovo krompir – preprosta, a nepogrešljiva rastlina, ki nas hrani že stoletja. To je obdobje, ko ga pridno pobiramo, shranjujemo in pripravljamo na sto in en način. In prav ta jesenski utrip bodo v Ribnici na Pohorju danes obeležili po svoje – s Krompirijado, kjer bo v ospredju krompir v vseh svojih oblikah in okusih. Krompirijada 2025 bo v Hudem Kotu na asfaltnem igrišču, od 12. ure dalje.
Poroča Tjaša Pečovnik:
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/krompirjada .mp3?ver=hGWY0RdVUbdDTstQnhE9mg%3d%3d