S pristno koroško košto do edinstvenega certifikata
Koroški gostinci, kmetje in rokodelci lahko pridobijo certifikat Koroška košta, ki predstavlja pomemben korak k prepoznavnosti avtentične lokalne ponudbe.
Projekt Koroška košta je pobuda Koroškega pokrajinskega muzeja, ki se je začela leta 2021 ob razglasitvi Slovenije za evropsko gastronomsko regijo. Direktorica ALP Peca Viktorija Barbič:
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/IZJAVA VIKTORIJA BARBIC 1.mp3?ver=6WYmQDdr8atmcgGFmoWbAg%3d%3d
Z informativnimi delavnicami želijo pomagati pripraviti vse potrebno za pridobitev certifikata:
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/IZJAVA VIKTORIJA BARBIC 2.mp3?ver=kRDAQQdej8vl-TmE1IZf6A%3d%3d
Certifikat se podeljuje za domačo jed ali cel pristni koroški meni:
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/IZJAVA VIKTORIJA BARBIC 3.mp3?ver=YUMoEzSwm3NZqJi2C6ZMAA%3d%3d
Koroška košta je hkrati tudi spodbuda za trajnostni razvoj in lokalno samooskrbo. S tem se krepi zavedanje o pomenu lokalnih virov hrane in podpira trajnostni turizem na Koroškem.
Foto: kfd.si