06.05.2021
Smučarski klub Vuzenica bo organizator svetovnega pokala v slalomu na rolerjih


Prvič z organizacijo in izvedbo svetovnega pokala v slalomu na rolerjih, Smučarski klub Vuzenica in z njim Koroška ter Slovenija, prihajajo na zemljevid sveta. 

Zadnji vikend v mesecu maju, 29. in 30. maja bo v Vuzenici velik športni dogodek v organizaciji Smučarskega kluba Vuzenica, ki je za pokal Vuzenice že večkrat ob vuzeniških dnevih priredil slalom na rolerjih. Mednarodno tekmovanje bo tudi letos, v petek bodo omogočili trening, v soboto in nedeljo se bodo tekmovalci s tekmo pomerili za pokal Vuzenice, v nedeljo pa bomo prvič priče tekmovanju za svetovni pokal. Kot je pojasnil član organizacijskega odbora Smučarskega kluba Vuzenica, Marcel Škrjanc, so aprila lani uspešno kandidirali za organizacijo tekme svetovnega pokala na rolerjih in uspeli. Tekma bo v nedeljo, 30. maja. Letos so zaradi varnostnih ukrepov prizorišče proge za tekme preusmerili višje, na Primož,  zato so tudi organizirali brezplačni avtobus, ki bo vozil po krajih dravske doline. Glavni oder pa ostaja v centru Vuzenice, kjer bodo obiskovalci lahko tekmovanje spremljali preko velikega ekrana in na spletu. Pričakujejo okoli 120 tekmovalcev iz vseh evropskih držav. .

S tem je Smučarskemu klubu Vuzenica uspelo doseči cilj, povezati dravsko dolino in Koroško ter Slovenijo na svetovni zemljevid tudi z inline rolanjem. Kot šravi Marcel, tekma za svetovni pokal je prva v Sloveniji, prepričani pa smo, da tudi ne zadnja.

IF