09.06.2021
Že 59 let oddaja in obvešča Koroški radio


10. junija Koroški radio praznuje rojstni dan, dopolnil je 59 let, kar so zavidljiva leta. Koroški radio je namreč ena najstarejših radijskih postaj v Sloveniji. 

Se še spomnite prvega aviza Kje so tiste stezic, ko se je 10. junija 1962 prvič oglasil takratni Radio Slovenj Gradec, ki je z leti prerasel v regionalni informativni Koroški radio s statusom posebnega pomena, poslanstva informativnih vsebin, pomembnih za prebivalce vseh treh dolin Koroške regije tostran in onstran meje pri zamejcih.

 Danes je Koroški radio osrednji informativni medij in na Koroškem po poslušanosti na 1. mestu z Ritmom koroške. In prav letos, malo pred 59. rojstnim dnevom, nas je presenetila odločitev Ministrstva za kulturo, da našemu radiu ne nameni javnih sredstev za podporo informativnemu programu na rednem letnem razpisu. Novica nas je šokirala, saj smo ostali brez pomembnega dela javnega priihodka za avtorje informativnih vsebin, kar pomeni, da država ne prepoznava posebnega pomena koroškemu osrednjemu in edinemu elektronskemu mediju v koroški regiji.

Na svoji dolgoletni radijski poti je povezal veliko ljudi, je glas gospodarstva, lokalnih skupnosti, osrednjih regijskih institucij, društev in posameznikov ter glas kulture. Marsikomu je pomagal tudi razumeti čas in dogajanje v njem. Je stalni spremljevalec naših poslušalcev, so povedali v naključni anketi. Prav vsi so izrazili, da si življenja brez Koroškega radia ne predstavljajo, saj jih zanimajo lokalne novice, vreme, glasba itd......

1993 leta je Koroški radio pridobili samostojno frekvenco. Za nami je dolga prehojena pot s sodelavci, ki so prispevali k današnji podobi radia, do Ritma Koroške. Še naprej uresničujemo poslanstvo v zadovoljstvo poslušalcev s poročanjem o dogajanju na Koroškem in ustvarjanju kakovostnih informativnih vsebin.

IF