01.12.2021
Ta vikend se začenja smučarska sezona na Koroškem



Smučarska sezona se začenja, topovi že brnijo. Po dveh letih pomanjkanja snega in še epidemije, ki je zaprla in omejila smučišča, se letos obeta boljša smučarska sezona na Koroškem. O začetku obratovanja naših smučišč in novostih je tekla beseda v oddaji Sredina sredica.

Naše največje smučišče Kope že vabijo prve smučarje ta konec tedna z obratovanjem vlečnic Pungart in Sedlo, kajpak pod pogoji PCT, v letošnji sezoni pa se obeta tudi nekaj novosti. Boštjan Paradiž, direktor podjetja Vabo Slovenj Gradec je povedal, da so razširili smučarsko progo Kaštivnik, ki je sedaj ena najlepših prog v Sloveniji. Na smučarje so pripravljeni tudi z gostinsko ponudbo in nastanitvami, na Kope bodo prišle tudi šole v naravi.

Smučišče Peca v naši bližnji v sosednji Avstriji, je zelo priljubljeno smučišče tudi za Korošce, lani so nas pogrešali, zato nas letos toliko bolj pričakujejo je povedal lastnik in upravljalec smučišča Peca Franz Skuk. Odprtje smučišča Peca je napovedal v soboto, prav tako je dejal, da imajo dovolj snega, topovi brnijo in letos bodo zasnežili tudi progo v dolino.

Nared bodo kmalu tudi razmere na nižje ležečih smučiščih, kjer topovi že obratujejo. Razmere so ugodne, tako da bodo vlečnice pognali sredi decembra. Takšne so napovedi za Poseko in Rimski vrelec, pa smučišče Črna na Koroškem in Bukovnik Dravograd.

 

IF