03.01.2022
V SB Slovenj Gradec po 20. letih vendarle preko 1000 rojstev


Že 20 let v porodnišnici Splošne bolnišnice Slovenj Gradec lovimo število 1000 rojstev v letu dni. V preteklem letu se je to vendarle zgodilo. 
 

Na Koroškem se je na porodnem oddelku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec prvi otrok v novem letu rodila deklica Izabela in sicer 1. januarja ob 15,55 uri. Glede na preteklo leto, ki je bilo zaznamovano z epidemijo, smo v slovenjgraški porodnišnici vendarle dočakali več kot 1000 otrok, presežek tega smo lovili iz leta v leto. Predstojnica oddelka za ginekologijo in porodništvo v SB Slovenj Gradec, Katja Juvan je pojasnila, da je za njimi zelo uspešno leto, saj so opravili 1032 porodov, rodilo se je 1040 otrok. Med posebnostmi preteklega leta je izpostavila delovanje porodništva v epidemijskih razmerah, ki je zahteval poseben režim dela, prav tako so morali zaradi okužb mamice ločevati med zdravimi in okuženimi, prav tako niso smele imeti obiskov, lahko pa je bil z njimi pri porodu in 3 dni po njem oče otroka, tako da jim je bilo le nekoliko lažje. Predstojnica Juvanocva je povedala še, da so se povečali porodi v vodi, teh je bilo lani 53, prav tako so zabeležili večji priliv porodnic od drugod. Kadrovsko so dobro zastopani, je dejala Juvanova, prav tako opremo nenehno posodabljajo, konec leta so prejeli nov ultrazvočni aparat.

Med željami, ki jih je izpostavila Juvanova za prihodnje pa je normalizacija razmer, saj si zaradi mask in vsega, kar prinaša epidemija, končno želijo videti ves obraz žensk, kar jim zdaj ni bilo mogoče. Okužbe trajajo že predolgo, je dejala. 

IF