10.01.2022
Požar v Šentjanžu nad Vuzenico uničil vso gospodarsko poslopje


Vsa gasilska društva v Dravski dolini, so se odzvala klicu na pomoč, ko je danes malo pred pol osmo zjutraj zagorelo gospodarsko poslopje na Šentjanžu nad Dravčami.

Jutranji požar je šokiral vse domačine, najbolj pa družino Jureta Šavca, po domače Bindiša, ko nikogar ni bilo doma, saj so se odpravili na delo. Požar je nastal v gospodarskem poslopju s hlevom, od tam pa žal skorajda niso mogli ničesar rešiti. Kot je povedal Marjan Ovčak, poveljnik PGD Vuzenica, se je zgodil eden večjih požarov, zgorelo je gospodarsko poslopje s kmetijskimi stroji in dvema avtomobiloma, pa tudi hlev in nekaj glav živine. Na pomoč pri intervenciji so prišla vsa gasilska društva iz Dravske doline, saj na območju požara niso imeli dostopa do vode. Vzropk požara še ni znan, prav tako ne škoda, ki je nastala. 

Na prizorišču požara je bil tudi župan občine Vuzenica Franjo Golob, ki je izrazil izjemno žalost ob dogodku, saj omenjeno družino spremlja doslej že več nesreč. Sporočil je, da ne bodo ostali sami, saj bo občina pomagala s sredstvi iz proračuna. Kot kaže se rešiti ni dalo ničesar, zato bo občina Vuzenica poleg pomoči iz proračuna, aktivirala tudi posebno številko za pomoč družini Šavc preko Rdečega križa. Gasilci bodo še danes in jutri na straži.

IF