25.01.2022
Gradovi kralja Matjaža bodo tudi letos, že 30. po vrsti nekaj posebnega.

 

30. Gradovi kralja Matjaža bodo potekali po vsej Črni na Koroškem, po vsej Koroški, po vsej Sloveniji in po vsem svetu! Organizatorji vse graditelje in ustvarjalce vabijo, da se na enega od naslednjih načinov vključijo v prireditev in ustvarijo svoj grad za kralja Matjaža:

- zgradijo sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, parku…

- izdelajo svoj grad iz drugih materialov, kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock…

- narišejo svoj grad na papir, platno, karton, steno, les, glino….

Lahko pa izberejo čisto svoj način in izdelajo ali upodobijo svoj grad tudi drugače, ustvarjalnosti udeležencev organizatorji ne bodo omejevali. V turistični pisarni bodo fotografije vseh prispelih gradov skrbno hranili in jih sproti objavljali na facebook strani »Snežni gradovi kralja Matjaža«. Ob koncu prireditve pa si bo vse fotografije ogledal tudi kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji glede na starost (do 15 let in nad 15 let) in vrsto izvedbe (risbice, makete ali izdelan grad). Prav tako bodo imeli možnost obiskovalci facebook strani s svojimi všečki izbrati grad, ki jim bo najbolj všeč.

Avtorji najlepših gradov bodo prejeli tudi zanimive in lepe nagrade. Gradove lahko udeleženci ustvarjajo ves mesec – prireditev bo letos trajala od 3. januarja 2022 do 29. januarja 2022.

V februarju (24.2.), ko goduje Matija (Matija led razbija – če ga ni, ga pa naredi) – torej tudi kralj Matjaž – pa bodo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade. Vse graditelje, ki so v preteklih letih že sodelovali na prireditvi Gradovi kralja Matjaža in obiskovalce pa vabijo, da v januarju 2022 na svojih družabnih profilih objavijo najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev in tako ves januar pomagate ustvarjati pravljično vzdušje - v čast kralju Matjažu.

Tudi organizatorji se bodo potrudili in na facebook profilu »Snežni gradovi kralja Matjaža« objavili zanimive fotografije iz preteklih prireditev.