19.05.2022
Občina Ribnica na Pohorju zaokrožila praznovanje občinskega praznika


Občina Ribnica na Pohorju je maja praznovala občinski praznik, v sredo zvečer so na slavnostni seji občinskega sveta podelili letošnja priznanja. 

Ste vedeli, da sledi prve naselitve v Ribnici segajo v konec 6. stoletja?  Na sledi preteklosti, kulturne dediščine, naravnih danosti, na kulturo, šport in društva, ki povezujejo občane, so v Ribnici na Pohorju zelo ponosni. V Ribnici na Pohorju se ljudje znajo povezovati, so majhni, a imajo vse, imajo projekte, ki jih smelo uresničujejo in vizijo, sploh za nadaljnji turistični razvoj, s čimer lahko še prispevajo k večji prepoznavnosti Ribnice na Pohorju in s tem zagotovijo svetlo prihodnost svojim potomcem. Župan občine Ribnica,  Srečko Geč je izpostavil investicije, ki zagotavljajo pitno vodo in s tem razvoj turizma in dve pomembni pridobitvi, sofinancirani iz EU sredstev. To je avtobusno obračališče v centru Ribnice in hodnik za pešce ob državni cesti proti Vuhredu, oba pa bosta veliko prispevala k varnosti v prometu. Župan Geč je izpostavil, da se trudijo, vendar za večje projekte, podprte s strani EU, velikokrat nimajo dovolj populacijskih enot. Kljub temu po svojih finančnih zmogljivostih vlagajo v prometno infrastrukturo, varovanje okolja, skrb za pitno vodo in ravnanje s komunalnimi odpadki.

Društva, ki povezujejo ljudi v ruralnem okolju, župan Srečko Geč vselej pohvali, še posebej gasilce, ki z domačini vedno priskočijo na pomoč, kadar ujme prinašajo večjo škodo. Ob prazniku se je tako zahvalil vsem aktivnim prebivalcem, društvom in sodelujočim pri delovanju občine Ribnica za njihovo delo.

Na slavnostni seji so podelili letošnja priznanja. Priznanje občine Ribnica na Pohorju je prejel Danilo Petrun, predsednik Turističnega društva, zlato plaketo občine Ribnica pa sta dobila Alojz Ladinek in KO RK Josipdol - Ribnica. Plaketo občine Ribnica je za športne dosežke – evropskega ml. prvaka v streljanju prejel Nejc Garmut, priznanje župana pa Medobčinsko društvo brigadirjev Koroške. 

IF