01.07.2022
Štrekna bus

Štrekna bus tudi v letošnji, že 4. sezoni, nadaljuje z vožnjami dvakrat dnevno med Velenjem in avstrijskim Labotom/Lavamünd, ki se bodo izvajale ob sobotah in nedeljah ter za praznik 15. avgusta vse od 2. julija do 25. septembra. Kljub temu, da smo letos načrtovali povečanje števila obratovalnih dni, nam še vedno nezaključen proces razpisa države za koncesije v medkrajevnem avtobusnem prometu to onemogoča. Vseeno tudi letos želimo zagotavljati kontinuiteto priljubljene storitve v meri, ki jo finančna sredstva dopuščajo. Lani je bilo v treh mesecih obratovanja prepeljanih več kot 300 potnikov in 300 koles, kar po podatku povprečnega števila na dan pomeni najboljšo sezono od začetka izvajanja.

Štrekna bus v letu 2022 omogočajo Občina Dravograd, Občina Mislinja, MO Slovenj Gradec, MO Velenje, RRA Koroška ter v mednarodnem delu avstrijski partner Verkehrsverbund Kärnten GesmbH. Storitev prevoza izvaja podjetje Nomago. V Labotu/Lavamünd je možen prestop na kolesarki avtobus do Volšperka/Wolfsberg, v Velenju pa tudi na Bicikel bus, ki letos že drugo leto zapored povezuje Velenje z Logarsko dolino (www.visitsaleska.si/sl/saleska-valley/bicikel-bus/).

Cena voženj ostaja nespremenjena, tudi letos z brezplačnim prevozom koles. Vse informacije za uporabnike so dostopne na spletni strani https://strekna.si/ ter profilu socialnega omrežja https://www.facebook.com/strekna.

Navezovanje javnega potniškega prometa na kolesarske poti, ki omogoča prevoz kolesarjev in njihovih koles, je za Štrekno še posebej ključnega pomena na dveh problematičnih odsekih med Otiškim Vrhom in Dravogradom ter Velenjem in Gornjim Doličem, kjer kolesarska infrastruktura žal še ni urejena. Se pa na tem področju obetajo velike spremembe, saj že poteka gradnja obeh omenjenih manjkajočih odsekov, ki bosta dokončana v prihodnjem letu ter bosta omogočala varno povezavo Štrekne ter Dravske kolesarske poti.