16.11.2018
Soočenje kandidatov za župana občine Ravne na Koroškem

Na naši radijski postaji je potekalo soočenje županskih kandidatov za občino Ravne na Koroškem, ki so se je udeležili vsi štirje pretendenti za najvišji občinski stolček , Mojca Erjavec, Vilko Černovšek, dr. Tomaž Rožen in mag. Zlatko Halilovič. Po uvodni predstavitvi programov je najprej debata tekla o zanemarjenih objektih in lokacijah v občini. Predlogi , kako bi reševali Ivarčko jezerce, Rimski vrelec ali grad Javornik so bili različni , morebiti je pri tej debati najbolj presenetil kandidat Hlailovič, ki je zatrdil, da ima investitorja za lokacijo, vendar ni želel povedati kdo bi to bil, oziroma naj bi to bilo pogojeno z njegovim uspehom na volitvah.

V nadajevanju so se vsi strinjali, da morajo Ravne dobiti obvoznico, ki bo razbremila stari del mesta in z gradnjo vrtca odpraviti prostorsko stisko. Dosedanji župan Tomaž Rožen se ni strinjal z navedbami protikandidatov, da so pozabili na oboznico , ker so v času njegovega mandata odkupili zemljišče zanjo, hkrati so že narejeni načrti . Glede vrtca pa je dejal, da bo prišel na vrsto, ko bo mogoče zanj dobiti zunanja sredstva.

Razprava bi bila nepopoldna , če ne bi govorili o delovanju Zavoda za kulturo, šport ,turizem in mladinske dejavnosti . Pri tem sta bila najbolj kritična kandidata Halilovič in Černovšek, medtem ko je Mojca Erjavec izpostavila, da po njenem mnenju zavod dobro dleuje, da je vsekakor treba zagotoviti zakonist poslovanja, bi pa še bolj poudarila tržni del delovanja zavoda.

Ravenski županski kanditati so se precej prepirali o tem, kako naj bi se lotili gradnje doma starejših in kje naj bi stal. Vilko Černovšek in Zlatko Halilovič bi ga postavila ob ravenskem gradu Javornik, Erjavčeva na Rimskem vrelcu, medtem ko Rožen želi še nekaj časa ponujati Rimski vrelec kot turistično lokacijo, v primeru nadalaljnih neuspehov, pa bi razmislili tudi o lokaciji centra starejših na tem mestu.

Kandidati so si bili tudi enotni, da je treba postaviti garažno hišo vendar navijajo za različne lokacije, precej vsaksebi so bile tudi ocene o vzdrževanju občinskih cest, prav tako so se razhajali pri vprašanjih monitoringa okolka, vendar je vse skupaj potekalo v okviru kulturne izmenjave mnenj.

M. Vrečič