15.01.2019
Boris Balant na čelu OO SD Slovenj Gradec


Občinska organizacija Socialnih demokratov Slovenj Gradec ima novega predsednika stranke, včeraj je namreč potekala volilna konferenca z namenom izvolitve novega predsednika. Edini kandidat je bil Boris Balant iz Slovenj Gradca, ki so ga člani občinske organizacije SD Slovenj Gradec tudi izvolili za štiriletni mandat. Naj spomnimo, od novembra lani je Boris Balant glavni inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, pred tem je bil generalni sekretar Ministrstva za obrambo, opravljal je funkcijo državnega sekretarja Ministrstva za obrambo in direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Boris Balant je imenoval tudi člane ožjega predsedstva stranke, podpredsednika in podpredsednice, tajnika, šest članov predsedstva in nadzorni odbor stranke.

Kot je povedal Balant, je vodenje SD v Slovenj Gradcu usmeril v tri področja: krepitev članstva, vzpostavitev dobrega odnosa s svetniško skupino v mestnem svetu Slovenj Gradec in delovanje na terenu ter ter povezovanju s centralo stranke. Njihova prizadevanja so tudi, da bi eden od svetnikov stranke SD Slovenj Gradec prevzel funkcijo podžupana v mestni občini.

 

IF