15.01.2019
Nov višješolski študijski program Informatika na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec


Višja strokovna šola Slovenj Gradec bo za novo študijsko leto vpisovala študente v novem višješolskem študijskem programu Informatika za pridobitev poklica prihodnosti – inženirja oziroma inženirke Informatike.

Nov program Višje strokovne šole Slovenj Gradec je rezultat prizadevanj šole v smeri sledenja potrebam podjetij v sodobnem času informacijske tehnologije, ko se tudi koroška podjetja soočajo s pomanjkanjem kvalitetnega kadra in si želijo, da bi bili pri izobraževanju inženirjev informatike tudi sami soudeleženi v praktičnem izobraževanju in v samem procesu izobraževanja. Prav kompetence in znanje so za uspešnost poslovanja podjetij nujna. Višješolski strokovni program Informatika študentom zagotavlja zaposljivost v regiji. Ravnateljica Višje strokovne šole Slovenj Gradec, magistrica Janja Razgoršek je pojsnila prizadevanja šole in delodajalcev, da so omenjen program tudi pridobili. Podjetja in ustanove na Koroškem so namreč pri podpori programa objubile tudi štipendije in zaposlitve, kar je garancija, da bodo ti kadri tudi ostali v regiji. Že dobrih 20 let Višja strokovna šola Slovenj Gradec posreduje znanje študentom in študentkam v dveh izobraževalnih programih poslovni sekretar in ekonomist. Odlika študija je tudi osvajanje praktičnih znanj, ki ga posredujejo predavatelji oziroma jih lahko študenti pridobijo s praktičnim usposabljanjem na delovnih mestih v podjetjih. 

Že oktobra letos bodo začeli izvajati nov višješolski program, v katerega bodo vpisali 45 rednih študentov in 30 izrednih. Prvi prijavni rok bo sredi marca, drugi pa do konca avgusta. Da jim ne bi uspelo zapolniti novih kapacitet ne gre dvomiti, saj program tako v Slovenj Gradcu kot drugod po Koroškem podpirajo številna podjetja. To pa je ključno pri odločitvah za vpise, sicer pa na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec želijo v prihodnje razviti tudi lasten višješolski program. 

Prihodnje leto bo Višja šola Slovenj Gradec praznovala 20 letnico in tisočega diplomanta, lani pa so podelili diplome že 17. generaciji diplomantk in diplomantov programov ekonomist in poslovni sekretar. Prve diplomante in diplomantke programa Informatika lahko pričakujemo v študijskem letu 2021 / 2022, inženirji informatike pa bodo zagotovo eden najbolj iskanih kadrov na Koroškem. 

IF