22.05.2019
Priznanja za koroška predelovalca svežega mesa

Konec avgusta bo v Gornji Radgoni potekal 57. mednarodni kmetijsko živilski sejem. V njegovem okviru pripravijo tudi več tekmovanj v kvaliteti kmetijskih pridelkov. Posebna strokovna žirija je že ocenila sveže meso , in sicer 68 artiklov trinajstih prijavljenih proizvajalcev. Podelili so 6 šampionskih nazivov, 37 zlatih in 14 srebrnih priznanj. Največ prizanj je odnesla Perutnina Ptuj, dobro pa se je odrezal tudi koroški predelovalec piščančjega mesa, družba Hermine Wech z Raven na Koroškem. Zlato medalje bodo prejeli za bio piščančji file, za celotnega bio piščanca, za bio bedra, za običajni piščančji file in za piščančja bedra brez kosti in kože. Za štiri artikle pa so prejeli srebrno medaljo.

Zadovoljni so lahko tudi v mesarstvu in trgovini Irena Matves iz Mislinje. Prejeli so tri zlate medalje za polnjenega piščanca, mesno rolado in polnjena piščančja bedra ter eno srebrno medaljo.

V kategorji mesni izdelki, kamor se navadno prijavijo še drugi koroški predelovalci mesa bodo ocenjevanje izvedli 12. junija. Podelitev vseh priznanj pa bo v času sejma, torej od 24. do 29. avgusta letos.