28.08.2019
V Črni začetek dobrodelnega teka Okrog Slovenije

V soboto, 31.avgusta se bo v Črni na Koroškem pričel športno-dobrodelni projekt, v okviru katerega bo ultramaratonec Bogomir Dolenc v 12 dneh pretekel prek 1.200 kilometrov .

S tem se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač lani uspešno pretekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Enega izmed njih je pretekel tudi v Črni, kjer je bil odziv krajanov izjemen, zato so se odločili, da občina Črna , tamkajšnja Športna Zveza in iniciativa Zdrava Črna postanejo glavni podporniki projekta. Osnovni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez in za njene male viteze - mlade, ozdravljene od raka. Sredstva se zbirajo kot donacije podjetij in organizacij, SMS donacije ali prostovoljni prispevki posameznikov.

Program pred kulturnim domom Črna se ob pričel v soboto ob 9. uri, ob 10.uri pa bo začetek teka Bogomirja Dolenca okrog Slovenije.

Prvi dan se bo Bogomirju pridružila tudi skupina tekačev, ki bo tekla do Solčave čez Koprivno ,kar je 25 km oz 3 ure teka. Kdor želi lahko teče tudi manj ali več. Več o projektu, tekaču in trasi najdejo zainteresirani na spletni strani okrog Slovenije, sicer pa prijave zbira Jure Lesjak. Poskrbljeno bo tudi za prevoz nazaj iz Solčave.