26.09.2019
Dve srebrni za Korošce

Na Brdu pri Kranju je v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije potekal dan inovativnosti pod motom Povezujemo inovativnost zakaj , kot so po koroškem zgledu poimenovali podelitev nacionalnih nagrad najboljšim inovacijam in inovatorjem v tem letu. Po konferenčnem delu z referati na številne teme, ter delavnice na temo inovacijske dejanvosti, je bila pozno popoldne slavnostna prireditev , na kateriso podelili nagrade. Prisotne je pozdravil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Med več kot 40 inovacijami, kandidati za slovenskega šampiona so bile tudi štiri najboljše iz koroškega predizbora, ki je bil 30. maja.

Inovacija iz Sij Metal Ravne za napredno orodno jeklo za delo v hladnem Sihard Durawear avtorjev dr. Tatjane Večko Pirtovšek, Petra Kirbiša, Jerneja Turščaka, Marka Peršića, Gašperja Stoparja, prof. dr. Bojana Podgornika, Alena Šapka in Iztoka Šušterčiča je prejela srebrno priznanje, prav tako sta srebro prejela Vilko Pustotnik in Aljoša Tušek za tehnični sistem povezave elektomotorja s pogonskim sklopom prednje osi.

Inovatorji iz družbe Kopur Slovenj Gradec za izdelavo kompozitne plošče in 3 D izdelkov iz recikliranega materiala, ter Gašper Kumprej in razvojna ekipa Mouzen za ergonomsko podporo roki pri uporabi računalniške miške pa so prejeli priznanje na področju inovativnosti.