26.09.2019
Dnevi slovenskih svetovalnih središč


Dnevi slovenskih svetovalnih središč bodo tudi letos tradicionalno v četrtem tednu v septembru – med 25. in 27. septembrom 2018. Njihov glavni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov v lokalnih okoljih in predstavitev svetovalne podpore odraslim v svetovalnih središčih. V času dnevov slovenskih svetovalnih središč bodo vsa središča, teh je v Sloveniji 17, priredila različne dogodke: vsa pa bodo odraslim nudila informacije o možnostih izobraževanja in učenja, na različnih brezplačnih dogodkih, delavnicah in predavanjih bodo ozaveščali tudi o pomenu učenja.

Koroška regija ima eno samo Svetovalno središče Koroške, ki deluje v okviru Mocisa, Centra za izobraževanje odraslih v Slovenj Gradcu v konzorciju z Ljudsko univerzo Ravne na Koroškem.

Andragoški center Slovenije je koordinator dogajanja v prihajajočih dneh, ko bo možno tudi podrobneje izvedeti o možnostih vpisa odraslih v formalne in neformalne izobraževalne programe. Svetovalno središče Koroške je tudi tematika informativnih oddaj Koroškega radia, več dogodkov bo v dopoldanskem času tako v Slovenj Gradcu kot tudi na Ravnah na Koroškem.

Odrasli iz leta v leto z večjim zanimanjem iščejo informacije o učenju in programih, ki jih nudijo Svetovalna središča.

IF