09.10.2019
Boštjan Paradiž novi predsednik upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice

Po prenehanju funkcije predsednika upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Območne zbornice Koroška , Andreju Gradišniku, zaradi odhoda iz skupine SIJ, iz zbornice sporočajo , da je Upravni odbor potrdil novega predsednika.

Z glasovanjem vseh članov upravnega odbora je bil soglasno potrjen novi predsednik upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice Boštjan Paradiž. Paradiž je izkušen gospodarstvenik na področju turizma , vrsto let je glavni direktor družbe VABO d.o.o., ki je v zadnjih letih naredila turistični preporod na zahodnem Pohorju. Prav tako ima Paradiž dobre povezave znotraj branže , prav tako z ljudmi, ki tačas v Sloveniji kreirajo gospodarsko politiko. Ob izvolitvi na funkcijo je novi predsednik izpostavil krepitev pomena gospodarstva regije in vloge zbornice v njej.

Podrobnosti o nadaljnjem delu Koroške gospodarske zbornice bo novi predsednik predstavil v drugi polovici oktobra. Čakata ga namreč še dve seji, na katerih bo svoj program, ki ga je predložil kot predsednik, usklajeval z upravnima odboroma krovne in regionalne zbornice.