11.10.2019
V Koroški gospodarski zbornici so še vedno optimisti

 

V zadnjem času se je na gospodarskem področju zgodilo več dogodkov, ki so vzbudili zanimanje širše javnosti tudi na Koroškem . Gotovo je bilo najbolj zanimivo dogajanje v zvezi s Tovarno Lek na Prevaljah. Prišlo je do zamenjave na vrhu družbe Sij metal Ravne. V svetovnem merilu že prihaja do ohlajanja gospodarstva. V septembru so podelili priznanja za najboljše inovacije v državi za preteklo leto. Nadaljujejo se prizadevanja za hiter začetek gradnje tretje razvojne osi. Želeli smo izvedeti za poglede Koroške gospodarske zbornice na te zadeve, zato smo v oddajo Koroška pod drobnogledom povabili direktorico mag. Aleksandra Gradišnik. Povedala je, da je upravni odbor je pred kratkim po odhodu prejšnjega soglasno izvolil novega predsednika območne zbornice , Boštjana Paradiža, direktorja družbe Vabo. Gradišnikova meni, da gre za novo energijo na čelu zbornice in da novi predsednik zna povezovati različne interese.

Po tem ko so v Leku in Novartisu odpovedali proizvodnjo antibiotikov , so v gospodarski zbornici prepričani, da se farmacevtski velikan ne umika s Prevalj....

Nemčija je že drugo trimesečje izkazala negativno rast, kar pomeni, da je že v recesiji. Napovedujejo se trgovinske vojne . Na vprašanje ali se to že odraža v gospodarstvu naše regije, pa je Gradišnikova povedala, da sicer v nekaterih branžah prihaja do ohlajanja, vendar v seštevku gospodarske družbe na Koroškem tudi letos povečujejo izvoz.

V Koroški gospodarski zbornici so torej še vedno zmerni optimisti in upamo, da se ne motijo.