11.10.2019
Na Ravnah slavijo krajevni praznik

Poleg občinskega na Ravnah proslavljajo tudi krajevni praznik v spomin na ustanovitev prvega odbora Osvobodilne fronte , 12. oktobra leta 1942, kar bodo obudili jutri, v soboto, s pohodom na Navrški vrh. Po polaganju vencev pri spomeniku se bo dogajanje ob 13.uri nadaljevalo na platoju pred Domom športa s spominsko slovesnostjo, v organizaciji občinskega odbora Zveze združenj borcev za vrednote NOB Ravne na Koroškem. Nastopili bodo člani Pihalnega orkestra železarjev Ravne, praporščaki domoljubnih in veteranskih organizacij Koroške, na odru pa bo potekal kulturno-glasbeni program, v katerem se bodo predstavili Vrtec Ravne, enota Solzice s projektom, Ples skozi čas, gimnazijci z glasbenim programom, v katerem bosta nastopili vokalistki Tinkara Lednik in Nuša Perenda s spremljavo ter evropska  prvakinja na harmoniki, Tina Kalajžič. Zapeli bodo tudi člani Pevskega zbora Mlada srca, društva Sožitje Mežiške doline.

Ob prazniku mesta Ravne bo prisotne nagovoril predsednik Četrtne skupnosti Javornik – Šance, Rajko Kočet, vsem občankam in občanom bo čestital tudi župan občine Ravne, dr. Tomaž Rožen.

Na stojnicah se bodo predstavila društva iz občine in širše, ki predstavljajo svoje dejavnosti, izdelke in strokovno znanje. V parku pa bo potekal tudi 53. kros občinskih reprezentanc, v organizaciji Koroškega atletskega kluba in Občine Ravne s pričetkom ob 11.uri.