17.10.2019
Na Ravnah obnovljeno železniško postajališče

Na Ravnah na Koroškem so zaključili obnovo železniškega postajališča. Izvajalca del sta bila konzorcij Rafael iz Sevnice in Slovenske železnice- železniško gradbeno podjetje, dela pa sta dokončala v dobrih 10 mesecih, saj je bila pogodba za izvedbo del podpisana 9. novembra lani. Skupna vrednost investicije je nekaj manj kot 1,3 milijonov evrov z vključenim DDV.

Uredili so tirne naprave in zgradili novo dostopno pot na peron , ki so ga prav tako obnovili in podaljšali. Dostopna pot je primerna tudi za invalide. Odstranili so dotrajan objekt na postajališču in namestili novo nadstrešnico ter informacijsko in urbano opremo postajališča. Objekt je pridobil dobil novo zunanjo razsvetljavo, obsežna je bila tudi sanacija podpornega zidu.

Z ureditvijo novega železniškega postajališča, so se na Ravnah rešili ene od najbolj neuglednih točk, ki je doslej kazila podobo mesta.

Ravenska železniška postaja je že pred 50 leti izgubila status postaje in je le postajališče, zato tudi po novem tam ni mogoče kupiti vozovnic , ampak je to treba storiti pri sprevodniku na vlaku.