17.10.2019
PGD Slovenj Gradec bogatejše za novo gasilsko avtolestev


Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec je bogatejše za veliko pridobitev – novo gasilsko avto lestev za reševanje ljudi in premoženja z višin.

Prevzem so pripravili včeraj popoldne, ko so pripravili tudi mimohod gasilske mehanizacije in avtoparka gasilskih društev Mislinjske doline. Na prireditvi so spregovorili župan MOSG Tilen Klugler, ki je gasilcem tudi izročil ključe vozila, predsednik GZS Janko Cerkvenik, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, predsednik GZ Mislinjske doline Jože Kašnik, predsednik PGD Slovenj Gradec Branko Smrtnik, blagoslov vozila pa je opravil župnik Ernest Berložnik. 

Dosedanja avtolestev je bila izdelana leta 1986, popravilo pa bi bil prevelik finančni zalogaj, zato so se v Mestni občini odločili za nakup nove. Investicijo, vredno dobrih 700.000 eur je ob sofinanciranju Uprave za zaščito in reševanje v vrednosti dobrih 250.000 eur prevzela MOSG, sopodpisnici pogodbe o uporabi lestve pa sta še občini Mislinja in Dravograd, ki bosta storitve avtolestve prav tako uporabljali, če bo to potrebno. Lestev višine 32 metrov pa bo pokrila tudi vse potrebe za gašenje in druge naloge s področja reševanja na višini. 

Na prireditvi je vodstvo PGD Slovenj Gradec podelilo tudi priznanja in zahvale zaslužnim za nakup avtolestve, župan pa je slovenjgraškim gasilcem podelil tudi gasilske parkirne kartice, ki jim bodo omogočale do 2 uri brezplačnega parkiranja dnevno na modrih conah, kar je nagrada za njihovo požrtvovalnost v primeru nesreč in intervencij. Župan je ob tej priložnosti podelil tudi posebno priznanje občine PGD Golavabuka, ki je v poletnih mesecih obeležili 90-letnico delovanja.