06.11.2019
Martinovi dnevi vabijo na prireditve


V okviru Martinovih dni bodo v vaški skupnosti Turiška vas v sredo popoldne ob 16. uri predali namenu 90 metrov preplastenega in z razsvetljavo urejenega odseka ceste od glavne ceste A1 Slovenj Gradec – Mislinja do hiše Smonkar, otroci iz vrtca Leseni Škrat pa bodo odšli na pohod z lampijončki. Prenovljen del ceste bodo odprli tudi v Šmartnu, in sicer v soboto na lokaciji Ošlovnik – Balant – Sešel. V četrtek  bodo v šolsko skupnost sprejeti prvošolčki, zvečer pa bo, že tradicionalno, v gasilskem domu Golavabuka v Tomaški vasi nastopila gledališka skupina Kulturnega društva Šmiklavž. Letos bodo igrali Partljičevo komedijo „Krivica boli“. 

Prvi vrhunec Martinovih dni bo v petek po šmartinčkovanju, turnirju v malem nogometu in razstavi ročnih del. Na osrednji prireditvi ob prazniku Vaških skupnosti Šmartno, Legen in Turiška vas v šmarškem gasilskem domu bodo izbranim najzaslužnejšim krajanom vseh treh vaških skupnosti podelili priznanja. V soboto bodo v šotoru v jedru Šmartna pražili krompir, na Legnu pa bo, vedno zelo odmevno, »Srečanje ljudskih godcev in pevcev«.

Na Martinovo nedeljo, 10. novembra, bo slovesna maša v nadžupnijski cerkvi sv. Martina, nastop Pihalnega orkestra Slovenj Gradec pa bo popestrila privlačna tradicionalna »pokušina kisle župe« in piva domačih proizvajalcev. Vse prireditve izvajajo izključno domača društva in so seveda brez vstopnin.

AP