07.11.2019
Plače nekoliko upadle

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v juliju , so se znižale glede na mesec poprej, tako da zdaj povprečje znaša 1052 evrov. Povprečne plače v republiki Sloveniji so v istem obdobju tudi upadle in zdaj znašajo 1108 evrov. Ker pa je bil padec na Koroškem višji, je zaostanek regije za slovenskim povprečjem spet zrasel in sicer na 5 odstotkov.

Tokrat so po daljšem času na prvem mestu plače zaposlenih na teritoriju občine Ravne na Koroškem , in znašajo 1146 evrov. Sledi Mežica s 1137 evri, na tretjem mestu je Črna s 1083 evri. Z nekaj zaostanka sledijo plače v Vuzenici, na Muti, v Slovenj Gradcu, in tako naprej. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer se je znesek tokrat ustavil pri 860 evrih. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji so plače na Koroškem izgubile eno mesto in so tokrat na sedmem mestu. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so že nekaj časa v notranjski regiji.