21.11.2019
Dve veljavni ponudbi za nakup Rimskega vrelca

4. oktobra je občina Ravne na Koroškem objavila razpis za javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine Rimski vrelec. Gre ta tretji poskus občine, da proda opuščeni hotelski kompleks in najde investitorja, ki bi obudil dejavnost.

Na javno zbiranje ponudb so prispele štiri ponudbe. Po odpiranju ponudb, v sredo v prostorih občine , so ugotovili, da so vse štiri ponudbe prispele pravočasno, vendar sta bili dve nepopolni . Pri eni je manjkala navedba zneska za nakup , pri drugi pa potrdilo o vplačani varščini. Tako bosta v presojo komisije, ki bo točkovala ponudbe, prišla dva potencialna kupca oziroma investitorja, to sta z eno ponudbo fizični osebi Marjana Kaker in Branko Dervodel, drugo ponudbo pa je oddala družba SNNIG d.o.o. V obeh primerih je bila ponujena cena za Rimski vrelec 300 tisoč evrov. Vendar to ni edini kriterij, še več točk prinašajo višina investicijskih sredstev, obljubljena delovna mesta ter hitrost izgradnje novega hotela.

Župan Tomaž Rožen je bil delno zadovoljen z izplenom zbiranja ponudb ter napovedal ,da bo na predlog komisije o izboru investitorja dokončno odločal občinski svet na decembrski seji.