26.11.2019
Stari-novi direktor Zkštm Ravne na Koroškem

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem bo tudi v naslednjem mandatnem obdobju vodil dosedanji direktor Aleš Logar. To je na sinočnji seji soglasno potrdil svet zavoda. Svet je že 4. septembra letos objavil razpis za direktorja, na katerega sta prispeli dve vlogi, od katerih je bila ena nepopolna. Zahtevali so dopolnitev vloge, ki v zakonskem roku ni prispela, zato so se odločali le o vlogi dosedanjega direktorja Logarja in jo -kot rečeno- potrdili. Prvi mandat mu poteče 31.12. 2019 , z novim je bil imenovan do konca leta 2024.

Svet je obravnaval tudi poslovanje v prvih desetih mesecih tega leta, ki je bilo pozitivno. Predsednik sveta zavoda dr. Štefan Šumah to pripisuje dejstvu, da so zadosti hitro reagirali na spremembe cen, ki povečujejo stroške in ki jih je lastnik, to je občina, pravočasno vključila v rebalans proračuna. Najbolj so se v navedenem obdobju povečali stroški energentov.

Svet zavoda je ustanovil poseben strokovni svet, ki bo pomagal direktorju. Ocenjeval bo stanje športne infrastrukture in predlagal popravila ter razna investicijsko vzdrževalna dela.