26.11.2019
Karitas Prevalje z dvema akcijama pomaga starejšim in družinam v stiski


Letošnji Teden Karitas poteka od ponedeljka, do nedelje, 1. decembra. Z njim obeležujemo 29.  letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas dobre ljudi nagovarja geslo »Dobro iz vsakega srca.« in vabi k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski.  V tem času dobri ljudje odpirajo srca in pomagajo bližnjim, da jim polepšajo praznike, ki so pred vrati.

Karitas Prevalje tudi letos spodbuja k dobrodelnosti z dvema akcijama, Podajmo roko starejšim in Družina pomaga družini. Predsednica Karitas Prevalje, Terezija Vivod je povedala, da akcija pomoči starejšim poteka 2. leto, pomoč Družine družini pa že 8. leto. Kot je dejala, so spiski pomoči potrebnih zelo dolgi, saj je veliko starejših, ki komaj preživijo z majhnimi pokojninami, družin v stiski pa je tudi preko 20. Vsakdo lahko pomaga, družine si izberejo, kateri družini bodo pomagale z obdaritvijo. Akciji bosta potekali do 19. decembra. 
 

V nedeljo ima Karitas Prevalje tudi Dan odprtih vrat, vse dopoldne bodo v dvorani tamkajšnje župnije, vabijo vse, da se jim pridružijo in izberejo tudi kakšen adventni venček, več kot 100 so jih pripravili iz naravnih materialov.

IF