28.11.2019
Prazniki se bližajo

V nedeljo je prva adventna nedelja in v teh dneh se v mestih po Koroškem že pripravljajo na praznično okrasitev in prireditve prazničnega decembra. Na Prevaljah bodo danes ob 17. uri že prižgali praznične lučke ob programu osnovnošolcev, na prižig lučk se pripravljajo tudi v Slovenj Gradcu. Prižgali jih bodo v nedeljo, prav tako ob 17. uri, ko bo na Glavnem trgu tudi koncert skupine Volt, praznična hišica pred mestno kavarno pa bo namenjena promociji toplih zimskih napitkov. Lučke bodo konec prihodnjega tedna, v četrtek, prižgali tudi na Ravnah, ko bodo odprli tudi mestno drsališče na platoju pred tušem, za tem pa bo najmlajše obiskal tudi Miklavž.

Med prvimi bodo letos za praznično osvetlitev poskrbeli tudi v Mežici, kjer bodo luči prižgali v soboto ob 17. uri. Isti večer bo v Podzemlju Pece tudi eden prvih velikih decembrskih koncertov, skupine Zmelkow. 

V Dravogradu so v ponedeljek odprli razstavo ročnih del Lotke Nenadič in Lenke Toni, z naslovom V pričakovanju praznikov. Razstava bje odprta vsak dan v delovnem času Info pisarne, vse do 6. decembra.

KV