28.11.2019
Prireditev Amasadorji Hoč'mo cesto na Rvanah

Drevi ob 19. bo v prostorih Koroške osrednje knjižnice na Ravnah potekala prireditev »Ambasadorji HOČ`MO CESTO!«, katere organizatorica je Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os. Na njej bodo podelili nova priznanja ljudem, ki so si posebej prizadevali za hitro cesto, prav tako bodo predstavili video ob himni tretje osi. V kulturnem programu bosta nastopila Dunja Vrhovnik in Milan Kamnik. Na dogodku so udeležbo potrdili predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, minister za finance dr. Andrej Bertoncelj in dr. Tomaž Vidic, predsednik uprave Družbe za avtoceste Republike Slovenije. Dogodek bo odprt za javnost.

Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os Ravne z zadovoljstvom ugotavlja da je Dars izmed šestih prijavljenih interesentov za gradnjo prvega odseka »Gaberke«, na trasi 3. razvojne osi Velenje-Slovenj Gradec, sposobnost sodelovanja podelila trem prijaviteljem. , Sledila bo druga faza, v kateri bo izbran tisti izvajalec, ki bo ponudil najnižjo ceno. Tako bo izvajalec dokončno izbran in gradnja 3. razvojne osi na Koroško se bo lahko pričela

Danes bo v Državnem zboru potekala seja Odbora za finance. Ta bo v 2. branju obravnaval predlog poroštva za pričetek izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. V prvem branju predloga zakona so ga podprle skoraj vse poslanske skupine v parlamentu. Zato s se pričakuje podpora tudi v drugem in tretjem branju.