11.12.2019
Duh časa v Koroški osrednji knjižnici na Ravnah

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika na Ravnah letos praznuje 70. obletnico obstoja. Pripravili so več prireditev, zaključujejo jih z domoznansko razstavo, ki bo zaobjela sedem desetletij obstoja knjižnice skozi objektiv njihove Fototeke, analogne in digitalne, dokumetiranih dogajanj, obiskovanj in srečanj osebnosti, ki so postale kult in kultura. Kot so zapisali je razstava omaž podobam in rečem, nekoč pomembnih, skoraj relikvij, ki jih je pregazil čas sprememb in navideznega napredka.

Avtorici razstave Duh časa, 7 desetletij knjižnice v podobah in rečeh sta Simona Šuler Pandev in Simona Vončina. Vabijo v petek 13. decembra ob osemnajsti uri v razstavišče Koroške osrednje knjižnice. Odprtje bo popestrila vokalna skupina Smo kar smo pod vodstvom Mojce Kamnik.

Ob obletnici so v knjižnici letos nameravali izdati tudi publikacijo o zapisanih vtisih, zgodba in anekdotah obiskovalcev in prijateljev knjižice. Zaradi pisateljske suše so rok za prispevke podaljšali do 8. februarja leta 2020.